lördag 8 september 2012

Unik

Unik. Att vara unik. Det är inte svårt, alla är vi unika. Vissa mer än andra kanske. De som inte är ett dugg mainstream. Men det finns bara en av mig, och en av dig. Ett faktum.
Att våga vara unik blir därför ett lite konstigt uttryck. Vi är alla unika - hela tiden. Även om vi går klädda i likadana kläder från HM eller Awesome Rags eller Myrorna.  (Dock lite större risk/chans att känna sig unik i kläder från Myrorna).
Att vara unik är ett privilegium som alla har. Sedan vet vi alla att en del av oss försöker vara mer unika än andra. Det kan gälla annat än outfiten. Det kan gälla åsikter. Tankar och tro. Levnadsstil. Ja i princip allt. Men egentligen behöver vi inte försöka. Att vara unika. För det är vi av bara farten. Det blir vi från allra första början.
För ett antal år sedan hade FUB (föreningen för utvecklingsstörda bar, ungdomar o vuxna) en kampanj som hette just UNIK. I den kampanjen fick dottern en plats. Hon fick sjunga med Robert Broberg. Hon fick spela in en låt i en studio, tillsammans med punkbandet Charta 77 från Köping. Hon fick uppträda på en festival tillsammans med punkbandet. Hon fick en stor del i ett tv-program med titeln UNIK, som visserligen fick allra sämsta sändningstid, typ 22.30 en måndag. Men ändå. Vilken lycka! Vilka tider det var! Helt fantastiskt.
Låten hon fick vara med och göra med punkbandet, döptes förstås till Unik. Riktigt bra låt.
Refrängen, där man på både filmen o cd:n tydligt hör dotterns stämma, går ungefär så här:
"Som alla fiskarna i sjön - du är unik
som alla flingorna i snön - du är unik
Som alla stjärnorna, som vågorna, som lågorna
Ja du är unik!"
Glöm aldrig det...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar