torsdag 9 oktober 2014

På resande...

På resande fot. Så säger man. Undrar hur jag ska uttrycka mig?  Om jag reser, så inte är det med hjälp av fötterna.
Nej, det krävs annat.   I form av assistans på olika sätt.  Alltså, inte av något assistansbolag. Inte heller av någon anställd assistent. Inte än.
Hittills klarar jag mig med hjälp av assistans av N. 
Jag har skrivit om detta förr, och ska inte upprepa mig vad gäller madrasser, dynor och cykel.
Det är inte ofta jag är på resande...., men härom sistens var jag på besök i hufvudstaden. Framförallt för att träffa sonen, men också för att trampa runt lite i storstaden.  
Vi fokuserade på söder. Det har gått några år sedan jag senast trampade i stora staden, och på den tiden var cykeln mest ett smidigt transportmedel. 
Nu är det ju min enda chans att ta mig runt.  Jag har ibland svårt att liksom trycka till på tramporna, de dagar när fötterna är som ondast . Då blir min cykling beroende av växel nr 1 och slät mark. Gärna medvind.
Slät mark existerar ju praktiskt taget inte på Söder. Vilket jag nästan förträngt. Växel nr 1 existerar nästan inte heller, på den cykel jag hade med mig.  Lämnade nämligen min bästa hemma, eftersom jag är så rädd att bli av med den. 
Så nej, det var ingen sinekur för fossingarna. Men det gick.
Det som också gick, dock även det med mycket möda och stort besvär, var att äta och fika. Liggande.
Jajamen, även i Stockholm finns det soffor.  Visserligen fick jag ringa runt en del innan jag fick napp. En gullig servitris sa direkt att hon bokade det allra bästa soff-hörnet till mig. Och mycket riktigt!
Lite svårare var det när vi skulle ta en fika på stan. Går ju liksom inte att boka. Men, efter några misslyckade försök, där N får gå in och kolla läget, hittades den optimala divanen. Och den var dessutom ledig. 
Då blev jag så upprymd att jag faktiskt drack en cappuccino. Gjord på helt vanligt kaffe. Som jag inte gjort på flera år.  OMG vad gott det var!
Så nu gör jag reklam på bloggen. Italienska Ciao Ciao vid Hornstull och Café Linne' bredvid Dramaten. Rekommenderas om du vill ligga. Eller ja alltså, MÅSTE ligga. Eller ja....?
Kan förresten rekommenderas för mat och dryck också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar