söndag 27 november 2016

Good vs bad hairday

Vi har det alla ibland.  A bad hairday. För några år sedan fanns det mössor med den texten på. Rätt finurligt egentligen. Vissa morgnar orkar man bara inte.  Fast i mitt yrke är det ju inte ok att ha mössa inomhus. Inte ens on a bad hairday.
Läste en text om bra hårdagar.. Inte om frisyrer och liknande. Nej, om bra hårdagar som kan rädda liv. Gäller då framförallt våra vänner djuren.
Ta exempelvis processionsspinnarens larver. Ni får väl liksom jag googla på detta ovanliga djur. Alltnog. Dess larver har små, otäcka hårstrån. De går lätt av (hårstråna, inte larverna), och borrar sig då in i huden på fienden. En brännande smärta uppstår. Good hairday för den larven. Eller tänk på havsuttern. 160 000 hårstrån på en enda kvadratcentimeter. Så många strån har inte människan på hela huvudet. Den tätheten gör att uttern har en vattentät päls. En isolering som gör att uttrarna ser ut att ha det så skönt i iskallt hav. Good  hairday för dom.
I mitt fall är räddningen ibland en hårsnodd. En tofs.
Borde jobba på att bli mer som en av deltagarna i årets Så mycket bättre. .  Ni vet, sådär lagom okammad. Rent av lagom otvättad. Bad hairday every day liksom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar