onsdag 5 mars 2014

Hela havet stormar

Hela havet stormar. Den där leken ni vet. Någon sa någon gång, någonstans; att livet är som Hela havet stormar. Först tänkte jag att personen bara menade att det inte var något lugnt liv. Men, efter att jag funderat lite. ..så fattade jag att det som menades var följande: Livet är som Hela havet stormar - det är alltid en stol för lite. Ok? Alltså, det är alltid något som fattas. Eller någon som saknas. Väldigt svårt att få allt och alla att räcka till. När man tror att lugn, ro och lite ordning inställt sig - ja, då plockas plötsligt den där stolen bort.  Och så står man där. Lika snopen som alla andra gånger. Trots att man ju vet att reglerna är sådana. Och att man aldrig vet vem som står på tur härnäst. Att bli utan stol. Att bli den som saknas.
Näe, lugnare med fiskdamm på kalaset. Alla får något. Man vet visserligen inte vad man får. Men alla får något. Ingen blir utan. Fast, mycket tråkigare lek. Inte sant? Det ska väl storma lite?
Fast, lagom är bäst som vi säger i Närke. Just nu skulle det vara helt ok om det kunde mojna ett tag. Om det ska blåsa, kanske lite medvind då?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar